Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012


Υποθυρεοειδισμός
Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός σχετικά αδένας σε σχήμα πεταλούδας με τεράστια σημασία στην διατήρηση της υγείας. Λαμβάνει μέρος στις διαδικασίες του μεταβολισμού και στις καύσεις των τροφών τις γνωστές Τ3 και Τ4. Όταν για κάποιο λόγο η λειτουργία του αδένα διαταράσσεται η έκκριση των παραπάνω ορμονών μειώνεται με αποτέλεσμα να επηρεάσει όλο τον οργανισμό. Κατά κύριο λόγο ποιο συχνά προσβάλει γυναίκες πάνω από τα 40 ηλικία που λίγο πολύ ο οργανισμός γενικά γίνεται ποιο αργός. Παρόλα αυτά μπορεί να εκδηλωθεί σε όλες τις ηλικίες
Η πρώτη εκδήλωση φανερώνεται σαν ένα είδος εύκολης κόπωσης, καταβολής που το θεωρούμαι λογικό αποτέλεσμα λόγο της ηλικίας. Καθώς ο μεταβολισμός πέφτει καθημερινά οι εκδηλώσει είναι ποιο έντονες όπως:
·        καταβολή  
·        αδυναμία
·        εύκολα παίρνει κιλά που φεύγουν δύσκολα
·        ξηρά στα μαλλιά δέρμα ξηρό και χλωμό
·        απώλεια μαλλιών
·        μη ανεχτική στο κρύο
·        κράμπες και πόνους στους μυείς
·        δυσκοιλιότητα
·        κατάθλιψη
·        ευερεθιστικότητα
·        απώλεια μνήμης
·        διαταραχές του κύκλου
·        μειωμένη σεξουαλική επιθυμία
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αγωγή οι εκδηλώσεις γίνονται πολύ έντονες όπως έντονη ξηροδερμία μαλλιά που σπάνε, οίδημα γύρω από τα μάτια, βραχνάδα στη φωνή βραδυκαρδία, δυσκοιλιότητα καθυστέρηση περιόδου, διαταραχές στην ανάπτυξη.
Η μετατροπή της Τ4 σε Τ3 είναι πολύ σημαντική διαδικασία και τις περισσότερες φορές υπάρχει επαρκής ποσότητα Τ4 που δεν μετατρέπεται σε Τ3. Τα απαραίτητα συστατικά για αυτή την λειτουργία είναι τα ιχνοστοιχεία σίδηρος ψευδάργυρος χαλκός και σελήνιο. Έλλειψη των παραπάνω μπλοκάρει την μετατροπή των ορμονών του αδένα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επίσης το ιώδιο και το αμινοξύ τυροσίνη είναι απαραίτητα.
Ποιο σοβαρές παθολογίες μπορεί να αναπτυχθούν στο όργανο όπως το αυτοάνοσο  Hashimoto που προκαλεί μεγάλη καταστροφή στον αδένα ή στο κέντρο του εγκεφάλου που τον ελέγχει. Παρόλο που για την Ιατρική δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αίτιο προσωπικά έχω δει πριν από μια τέτοια παθολογία να κρύβονται επιθετικές φαρμακευτικές αγωγές και καταστροφή της πεπτικής χλωρίδας. Ένας άλλος λόγος λοιπόν για την φροντίδα του εντέρου πριν αναπτυχθεί η Κάντιντα  
Όσο αφορά την διατροφή σε μια τέτοια κατάσταση συστήνεται λήψη φυτικής και ζωικής πρωτεΐνης σε ισορροπημένες ποσότητες.
Κάποια συμπληρώματα διατροφής θα βοηθήσουν όπως:
Cytoplex  και CoQo10  όπως και η Vit C
Από ομοιοπαθητικής πλευράς θα βοηθήσουν τα Ιστικά άλατα το Calcarea iodatum  και το thyreoedinum  
Φυσικά τα παραπάνω είναι συστάσεις και δεν προτείνεται να πειραματίζεστε μόνοι σας χωρίς την άποψη του ειδικού
Γιάννης Ψύλλος καθηγητής Ομοιοπαθητικής NHS
Tηλ 6976 730533 yps.homoeopath@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου