Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012


Dr. Edward Bach γεννήθηκε 24 Σεπτεμβρίου 1886 και πέθανε 27 Νοεμβρίου 1936
Dr. Bach σπούδασε ιατρική στο Λονδίνο και συγκεκριμένα εξειδικεύτηκε στην χειρουργική και στην μικροβιολογία αργότερα. Αρχικά ασχολήθηκε με την παραγωγή εμβολίων για να προφυλάξει τους ασθενείς του από τα λοιμώδη νοσήματα. Παρόλο την επιτυχή καριέρα του στην συμβατική ιατρική δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τις μεθόδους θεραπείας των συναδέλφων του που επικεντρωνόταν στις παθολογικές οντότητες και άφηναν τους ασθενείς να υποφέρουν. Έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας.   
Μετά από εκτενείς έρευνες στην ανοσολογία του κέντρισε το ενδιαφέρων η Ομοιοπαθητική οπότε  προσχώρησε στο Βασιλικό Νοσοκομείο Ομοιοπαθητικής στο Λονδίνο το 1919. Τότε σκέφτηκε να δοκιμάσει εμβόλια στην ομοιοπαθητική μορφή. 
Απομόνωσε μικροβιακά στελέχη που βρίσκονται στον εντερικό σωλήνα τα οποία δεν έχουν παθολογική δράση κάτω από κανονικές συνθήκες αλλά μετατρέπονται παθογόνα όταν πέσει η άμυνα του οργανισμού. Συσχέτισε ορισμένους τύπους μικροβίων με συγκεκριμένα χρόνια παθολογικά σύνδρομα και χαρακτήρες. Άρχισε να χορηγεί τα εντερικά νοσώδη με μεγάλη επιτυχία.   Έχουν μεγάλη αξία τα επτά εντερικά νοσώδη από μικροοργανισμούς που ζουν στον εντερικό σωλήνα και αποτελούν ένα άλλο πολύτιμο κεφάλαιο της Ομοιοπαθητικής αλλά δεν έλαβαν την αναγνώριση που τους άξιζε.
Κυρίως τα χρησιμοποιούμε όταν δεν πιάνουν τα σωστά ομοιοπαθητικά αλλά και σε περίπτωση που ο πελάτης μας ανταποκρίνεται σε περισσότερα από 2 σκευάσματα, μπορούμε να διαλέξουμε ένα από τα εντερικά νοσώδη. Έχουν ποιο βαθιά και σφαιρική δράση από τα απλά ομοιοπαθητικά και έχουν πάρα πολύ καλές εφαρμογές.
Υπάρχουν ομοιοπαθητικοί που δουλεύουν μόνο με αυτά και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές καταστάσεις μόνο με τα εντερικά νοσώδη.
Το παράδειγμα του ακολούθησαν και άλλοι ομοιοπαθητικοί και έχουν μελετηθεί γύρω στα 100 εντερικά νοσώδη τα οποία συνδέονται με χρόνια παθολογικά νοσήματα.
Συνεργάστηκε με μια άλλη μεγάλη μορφή τον Paterson ο οποίος μάζεψε και κατέγραψε χιλιάδες περιστατικά που αποδείκνυαν την θεραπευτική τους δράση.    
Ο Dr Bach διακατέχονταν  από πολλές ανησυχίες και δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα που είχε ούτε με την Ομοιοπαθητική αλλά ούτε και με τα εντερικά νοσώδη.  
Πίστευε ότι η αρρώστια είναι το αποτέλεσμα της δυσαρμονίας μεταξύ του σώματος και του πνεύματος. Θεωρούσε τα συμπτώματα της διαταραχής σαν την εξωτερίκευση των αρνητικών συναισθημάτων. Έτσι άρχισε έρευνες για ένα θεραπευτικό σύστημα ακόμα ποιο αγνό που να προέρχεται κατευθείαν από μια ανώτερη δύναμη.      
Το 1928 άρχισε να αναπτύσσει τα δικά του σκευάσματα από βότανα. Σε ηλικία 43 ετών έκλεισε το ιατρείο του στο Λονδίνο και μετακόμισε στην εξοχή για να έχει πρόσβαση στα φυτά για να αναπτύξει το δικό του θεραπευτικό σύστημα.  Αναζητούσε κάτι αγνό που να έρχεται κατευθείαν από την φύση και τον Θεό. Άρχισε να μελετάει διάφορα λουλούδια με βάση τις γνώσεις φυτοθεραπείας και το ταλέντο του να ξεχωρίζει και να καταλαβαίνει τις θεραπευτικές ιδιότητες ενός φυτού βάση της μορφολογίας του.
Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι προετοίμαζε τα καινούρια σκευάσματα του και το Χειμώνα θεράπευε ασθενείς δωρεάν.    Ο  Dr. Bach είχε το χάρισμα της διόρασης, προαισθανόταν ποιο φυτό είχε θεραπευτική αξία το εντόπιζε και το έκανε ανθοΐαμα. Βέβαια ήταν γνώστης της φυτοθεραπείας αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.
Μέχρι το 1932 είχε αναπτύξει και δοκιμάσει στην πράξη τα πρώτα του 12 σκευάσματα ανθοϊάματα και το 1933 άρχισε να αναπτύσσει μία δεύτερη ομάδα με άλλα 7 βοηθητικά σκευάσματα.  Το 1934 μετακόμισε στο Mount Vernon όπου ανάπτυξε τα υπόλοιπα 19 ανθοϊάματα.
Στα ανθοϊάματα ξεφεύγομε εντελώς από την ιδέα της παθολογικής βλάβης και επικεντρωνόμαστε ξεκάθαρα στην ψυχολογική κατάσταση του πάσχοντος. Αρκεί κάποιος να είναι προβληματισμένος ή να έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση ή να τον προβληματίζει έντονα η γνώμη των άλλων για να χορηγήσομε ένα από τα Ανθοϊάματα. Το κάθε ανθοΐαμα μπορεί να δώσει μια κατεύθυνση στην ζωή κάποιου. Τα ανθοϊάματα προετοιμάζουν και διευκολύνουν την δουλειά του ομοιοπαθητικού.
Η λήψη τους γίνεται από το στόμα ή με εφαρμογή τοπικά σε ειδικά σημεία όπως στο εσωτερικό των αγκώνων στους κροτάφους και πίσω από τα αυτιά. Συνήθως η δοσολογία είναι 4 σταγόνες κάτω από την γλώσσα 4 φορές την ημέρα. Φυσικά δεν παρεμβαίνουν σε καμιά άλλη θεραπεία συμβατική ή μη. Είναι πολύ αποτελεσματικά γιατί απομακρύνουν τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και προετοιμάζουν το έδαφος για θεραπεία. Συνήθως χρειάζονται ένα διάστημα 12 εβδομάδων για να φέρουν αποτέλεσμα αλλά βαθιά ψυχολογικά προβλήματα ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο. 
Dr Bach διέδωσε την γνώση του με διάφορες δημοσιεύσεις με άρθρα στα περιοδικά και δημόσιες παρουσιάσεις. Διέδωσε το σύστημα του με άρθρα στις εφημερίδες όμως η συμβατική ιατρική καταδίκασε τις θεωρίες του.
Τα 38 ανθοϊάματα δουλεύουν στο ενεργειακό επίπεδο του σώματος βοηθώντας να ξεπεράσουμε καταστάσεις όπως φόβους άγχος χαμηλή αυτοπεποίθηση ντροπή λύπη απομόνωση και άλλα. Είναι απόλυτα ασφαλή για όλες τις ηλικίες συμπεριλαμβανομένων παιδιών και κατοικίδιων. Δεν έχουν καμία παρενέργεια μπορούν να γίνουν συνδυασμοί και σε περίπτωση λάθους απλά δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα.   

1 σχόλιο:

  1. που μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τα 7 νοσώδη;;
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή