Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Τι είναι Ομοιοπαθητική


       Ομοιοπαθητική είναι το μόνο θεραπευτικό σύστημα το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένους νόμους και αρχές που κατευθύνουν το θεραπευτή και δεν χρησιμοποιεί ουσίες που έχουν τοξική δράση ή παρενέργειες.
       Η  θεραπευτική μέθοδος της Ομοιοπαθητικής  κατατάσσετε στις συμπληρωματικές  ή εναλλακτικές θεραπείες σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στα κράτη μέλη από την ευρωπαϊκή ένωση.
       Το ίδιο ισχύει και στην χώρα μας.    

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Re: Γρίπη των Χοίρων

Άρθρο εμβόλιο 
To εμβόλιο της γρίπης των χοίρων θα περιλαμβάνεται στο ετήσιο αντιγριπικό εμβόλιο που δίνεται στους ηλικιωμένους αυτό το χειμώνα. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο υγείας ισχυρίζεται ότι η γρίπη των χοίρων αποτελεί ακόμη  μια μεγάλη επιδημία, η ουσία είναι να μειωθούν τα τεράστια αποθέματα του εμβολίου που οι κυβερνήσεις είχαν εξαπατηθεί σε παραγγελίες από τη φαρμακευτική βιομηχανία. 
Αυτή η πολιτική, όμως, εκθέτει σε κίνδυνο μεγάλο αριθμό ευάλωτων ανθρώπων - συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, τα άτομα με καρδιακές παθήσεις, προβλήματα στο αναπνευστικό, και διαβητικούς - στις ενδεχόμενες επιπτώσεις του εμβολίου της γρίπης των χοίρων. 
Το εμβόλιο δεν έχει  δοκιμαστεί, και περιέχει thiosermal, ένα συντηρητικό με βάση τον υδράργυρο. 
Οι εργαζόμενοι οι οποίοι εμβολιάστηκαν πέρυσι κατά της υποτιθεμένης πανδημίας της γρίπης των χοίρων δήλωσαν ότι παρουσίασαν πονοκεφάλους, αϋπνίες και κράμπες στο στομάχι. Παρόλο την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο παρήγγειλαν χωρίς ιδιαίτερη έρευνα δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων,  αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ( ο οποίος εξαπατήθηκε από τους συμβούλους των φαρμακευτικών εταιριών δήλωσε ότι η γρίπη των χοίρων θα γίνει πανδημία, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους
Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχεται ότι σπατάλησε 200 εκατομμύρια λίρες σε άχρηστα αποθέματα  εμβολίου. Άλλες κυβερνήσεις αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική  και θα χρησιμοποιήσουν  την οδηγία του παγκόσμιου οργανισμού υγείας σαν δικαιολογία παρόλο που επίσημα έχουν παραδεχτεί  ότι η γρίπη των χοίρων δεν θα είναι επιδημία, πόσο μάλλον μια πανδημία. (Από την Sunday Times  19 Σεπτεμβρίου 2010).
Αυτά συμβαίνουν στην Αγγλία αγαπητοί αλλά φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στην πατρίδα μας. Καλό θα είναι λοιπόν όσοι προγραμματίζουν να εμβολιαστούν να γνωρίζουν ότι εκτός από το καθιερωμένο ποια χειμωνιάτικο εμβολιασμό για την γρίπη θα λάβουν είτε το θέλουν είτε όχι και το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων.
Τελικά φαίνεται ότι οι αρμόδιοι εμπνευστές της συγκεκριμένης γρίπης  είχαν μεγάλη φαντασία ή διάβαζαν πολύ ελληνική μυθολογία. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι η γρίπη των χοίρων μεταφέρθηκε στους ανθρώπους αν δεν έχει διαβάσει κάποιος την οδύσσεια; Θυμάστε ότι η μάγισσα Κίρκη μεταμόρφωσε σε χοίρους τους συντρόφους του Οδυσσέα; Φαίνεται λοιπόν αυτό το είδος του γουρουνανθρώπου επέζησε μέχρι τις ημέρες μας αφού μεταλλάχτηκε εκατοντάδες φορές και κρυολόγησε στην πορεία. Έχοντας όμως το ανθρώπινο στοιχείο αφού ήταν ανθρώπινη μετάλλαξη ήταν εύκολο το μικρόβιο να μεταδοθεί στον  άνθρωπο.  Αστείο; εσείς θα το κρίνετε:
Η Ιατρική έχει αντιληφθεί το θέμα σχετικά με τους ιούς της γρίπης παρόλο που θεωρούνται θανατηφόροι  (όπως συνέβη με την πρόσφατη γρίπη των χοίρων και σε ιούς της γρίπης των πτηνών)  η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια. Αυτό που ακολουθεί είναι το πρόβλημα.

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι οι δευτερεύουσες, βακτηριακές λοιμώξεις είναι πολύ πιο πιθανό να είναι θανατηφόρες, και αποτελούν την πλειονότητα των θανάτων που σχετίζονται με ιούς της γρίπης. Όμως το εμβόλιο δεν τις αντιμετωπίζει ούτε τις προλαμβάνει.
Αυτό σημαίνει ότι το τρέχον πρόγραμμα του εμβολιασμού της γρίπης είναι σφάλμα διότι επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στην αρχική του φάση ιού. Οι κυβερνήσεις ξοδεύουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τα αποθέματα των αντιικών εμβολίων για την προστασία κατά της εποχικής γρίπης, καθώς και τις περιστασιακές λεγόμενες πανδημίες, όπως η γρίπη και η γρίπη των χοίρων.
Σε μια ανάλυση της ισπανικής εστίας γρίπης του 1918 - η πιο θανατηφόρα της σύγχρονης εποχής - οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από βακτηριακές λοιμώξεις, όπως η πνευμονία.
Το ίδιο πρότυπο παρατηρείται και σήμερα, λένε οι ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ. 
Από τους θανάτους που καταγράφονται στην πρόσφατη γρίπη των χοίρων (Η1Ν1), περίπου 55 τοις εκατό προκλήθηκαν από δευτερογενούς εστίες βακτηριακής λοίμωξης.
(Πηγή: Journal of Infectious Diseases, 2010).